آووکادو درختي است که در مناطق گرم و استوايي رشد ميکند و ميوهاي سبزرنگ با شکل و شمايل گلابي دارد. شايد به همين دليل است که به آووکادو «گلابي تمساح» هم ميگويند؛ چراکه رنگ سبز و پوست آن شما را به ياد تمساح مياندازد. درخت آووکادو بومي آمريکاي مرکزي است اما امروزه در کشورهاي زيادي مانند هند، استراليا و ايران هم کاشته ميشود. نهالهاي اين درخت در دهه 1340 شمسي از اکوادور به ايران وارد شدند و پس از مدتي با تطبيق با آبوهواي منطقه، ثمره مطلوبي را به کشاورزان و باغداران تحويل دادند. آووکادو داراي خواص بسيار زياد است و ويتامينها و مواد معدني بسيار زيادي دارد. ميزان پتاسيمي که در اين ميوه وجود دارد حتي از موز هم بيشتر است. البته آووکادو را به تنهايي مصرف نميشود اما از ترکيب آن ميتوان غذاها و خوردنيهايي خوشمزه و مقوي تهيه کرد که اسموتي، سس، پوره و املت از آن جملهاند. هر 30 گرم آووکادو داراي 50 کالري است و 35 کالري چرب و 4.5 گرم چربي دارد که ارزش غذايي روزانه 7 را به چربي آن داده است. همچنين اين ميوه در هر 30 گرم، 140 ميليگرم پتاسيم با ارزش غذايي روزانه 7 و 3گرم کربوهيدرات با ارزش غذايي روزانه 1 و يک گرم فيبر با ارزش غذايي روزانه 4 دارد. در هر 30 گرم آووکادو، يک گرم پروتئين، 4 درصد ويتامين C و 2 درصد آهن موجود است.