کنجد سرشار از خاصيت است و استفاده از آن فوايد فراواني دارد. خواص کنجد فقط به آشپزي محدود نميشود بلکه اين چاشني مغذي، براي بدن نيز خوب است. اين محصول از کنجد عقاب با طعم پياز و جعفري ميتواند به غذاهاي شما طعم لذيذي را بدهد. دانه کنجد، داراي ترکيبي از ويتامينها و مواد معدني است و يکي از سالمترين غذاهاي دنيا بهشمارميآيد. کنجد برشته سرکهنمکي عقاب در 120 گرم 119 کيلوکالري انرژي به بدن شما ميرساند و داراي 1.1 گرم قند، 16.7 گرم چربي، 7 گرم کربوهيدارت و 5 گرم پروتئين است. دانهي کنجد (سزاموم اينديکوم- ال) به دليل دارا بودن ميزان زياد پروتئين و روغن خوراکي در بخشهايي از جهان به ويژه آسيا و آفريقا کشت ميشود. ميوه گياه کنجد غلاف مانند است که بخشهاي پاييني آن مستطيلي، داراي شيارهاي عميق و نوک آن مثلثي است. در هر غلاف ميوهي کنجد به طور ميانگين 100-50 دانهي کنجد وجود دارد. دانههاي کنجد، گلابي شکل و کوچک و به درازاي 5/2 تا چهار ميلي متر و عرض 5/2 ميليمتر، کمي مسطح با پوسته خارجي به رنگهاي گوناگون سفيد، زرد، خاکستري، قهوه اي متمايل به قرمز تا قهوهاي و سياه هستند. در ايران کشت کنجد در 16 استان کشور و در مساحت نزديک به 50 هزار هکتار انجام ميپذيرد. دانهي کنجد يک منبع سرشار از پروتئين و چربي است و به همين دليل از ارزش غذايي بالايي برخوردار است.